Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Δημοκρατία» ή Κατοχή ?


ΕΧΟΥΜΕ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ή Κ Α Τ Ο Χ Η, κυρ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΟΥ; 
(ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ..)





Να πούμε τώρα και καμμιάν αλήθεια;
Ποιοι "σας κρατάνε" από τα ένοχα μυστικά σας?
(Κρατήστε τη μύτη σας, καλού-κακού, 
όσοι συνεχίσετε το διάβασμα...)


Περί ανέμων και υδάτων, οι απαντήσεις του "αφεντικού του ΚΚΕ", στην πρόσφατη εκπομπή enikos, του Χατζηνικολάου, γεμάτες με τα παιδαριώδη «τι θέλουμε» χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις για το «πώς θα μπορέσουμε το κάνουμε»... Κύριος άξονας, ο μαξιμαλιστικός στόχος «εδώ και τώρα, έξω από Ευρώπη και ευρό» (συμφωνώ απόλυτα, αλλά υπό προϋποθέσεις) που δίνει στους απελπισμένους αυτό που θα θελαν να ακούσουν για να γλυκάνει ο πόνος τους. Κάτι, δηλαδή, σαν τον παράδεισο που τάζουν στους καταπιεσμένους (προκειμένου να βρίσκονται σε καταστολή) οι γραμματείς και φαρισαίοι κάποιων «ηγεμονικών» θρησκειών... 
Ώσπου, λίγο πριν το τέλος της εκπομπής, μια παριστάμενη έθεσε το Κύριο Ερώτημα:
Ένα ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσει όχι μόνο ο Κουτσούμπας αλλά ΌΛΟΙ οι τσοπαναραίοι, από όλες τις στρούγγες που διεκδικούν -καθεμιά για πάρτη της- την πίτα από το κοπάδι όταν οδεύει κατά Κάλπη μεριά...
«Πιστεύετε ή όχι, κύριε Κουτσούμπα, ότι η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς Κατοχής; Αν ναι, γιατί αρκείστε σε τυπικές διαμαρτυρίες και παρελάσεις του ΠΑΜΕ και δεν κάνετε κάτι πιο ουσιαστικό για την ανατροπή του συστήματος;»
Όχι, δεν απάντησε... Αρκέστηκε να ψελλίσει ότι οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ δεν είναι «παρελάσεις». Και να βγάλει ένα λογύδριο για το πόσο πιο «συνεπείς στον αγώνα» είναι οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ σε σχέση με τους καθεστωτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ...
Άρα, κατά τον Κουτσούμπα, η χώρα ΔΕΝ βρίσκεται υπό καθεστώς Κατοχής! (Μάλλον ως «κακοδιακυβέρνηση» θα πρέπει να αποκαλούμε το εξαναγκασμένο ξεπούλημα της χώρας μας... Και κάπου εδώ, γελάμε ή κλαίμε, κατά βούληση...)
Κατά τη γνώμη μου, η ερώτηση αυτή που έγινε στον Κουτσούμπα είχε ένα έντονο συγκινησιακό υπόβαθρο, αλλά κατά βάθος ήταν αφελής. Έτσι κι αλλιώς, η μεθοδευμένη συμπεριφορά του ΚΚΕ (πολύ πριν από το Μνημόνιο, μέχρι και σήμερα) καταδεικνύει ολοφάνερα τη γραμμή ενός κόμματος που δεν κάνει «απελευθερωτικό αγώνα» αλλά, απλώς, ενίσταται «για τον τρόπο διακυβέρνησης από την ελίτ». (Και διεκδικεί, φυσικά, ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για την πάρτη του). Κι όλα αυτά, τη στιγμή που κι ο τελευταίος (στοιχειωδώς νοήμων) ψηφοφόρος του ΚΚΕ δεν ξενίζεται με τη φράση «προτεκτοράτο για πλιατσικολόγημα και υφαρπαγή»..
Τι θα θελα να ρωτήσω, εγώ, τον Κουτσούμπα; 
Η σωστή ερώτηση -κατά την γνώμη μου- θα ήταν:
«Ποιοι σας κρατάνε, με ποια ένοχα μυστικά ΣΑΣ και αρκείστε στην «συναινετική-θεατρική διαμαρτυρία» αντί να μπείτε στην πρώτη γραμμή για την Ανατροπή?
Δεν θα απαντούσε. Επειδή η πικρή αλήθεια είναι ότι ΟΛΟΙ «κρατάνε» ΟΛΟΥΣ! Κάτι σαν τις πρωκτικές προτιμήσεις των μεγαλοπαπάδων που τους εξαναγκάζουν σε αμοιβαίες ενοχές και συνενοχές, μεταξύ τους: Έτσι συμβαίνει και με τα κώματα – μη εξαιρουμένου του ΚΚΕ, φυσικά... Οπότε, μην τρέφετε αυταπάτες: Κανένα δεν θα τολμήσει να κάνει «εθνικό αγώνα», από φόβο μην οι μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών διατάξουν ΟΛΑ τα υπόλοιπα (και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τους) να ανοίξουν τον οχετό των δύσοσμων αποκαλύψεων...
Πότε ξεκίνησαν όλα αυτά; Ας πάμε λίγο πίσω, χρονικά, να δούμε μια κομβική στιγμή όπου ο εγχώριος κοινοβουλευτισμός απώλεσε και τον τελευταίο φερετζέ αξιοπιστίας. Τότε ήταν, άλλωστε, που ξεκίνησαν να μπαίνουν και οι ρίζες για την Κατοχή που είχε σχεδιαστεί σε βάρος της χώρας μας...
(Αντιγράφω από σχετικό άρθρο του Καραμπελιά)...
«....Ο Περικλής Κοροβέσης, μιλώντας στις 18/08/2009 στο Κανάλι 1, δήλωσε: «Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι, επί κυβέρνησης Τζανετάκη, πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.» «Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά».
Ο Γιώργος Βότσης έγραψε την ίδια ημέρα στην Ελευθεροτυπία «…Η τότε “οικουμενική” κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη “Ζήμενς” σε σύμπραξη με την Ιντρακόμ του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη μίζα σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε Συνασπισμό. Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα…»
Έκτοτε «αγνοείται η τύχη» του Περικλή Κοροβέση, που βέβαια δεν επανεξελέγη βουλευτής....»
Φυσικά και τα ξέρετε αυτά. 
Όλα αυτά όμως είναι «παρωνυχίδες»...
Αλλού είναι το ζουμί!
Τι ήταν αυτό που «εξανάγκασε» -τότε- το ΚΚΕ (που ήταν ο σημαντικότερος από τους εταίρους του τότε Συνασπισμού) να συμμετάσχει σε εκείνη την Ανίερη Μοιρασιά, συναινώντας ενεργά σε βλάβη του δημοσίου συμφέροντος? Τίποτε άλλο, πέρα από το κλείσιμο του κρουνού των «εμβασμάτων» του ΚΚΣΕ! Κι αν τολμούσε, σήμερα, το ΚΚΕ να ωθήσει τα πράγματα προς την κατεύθυνση μιας Ανατροπής, το βαθύ κράτος θα έσπευδε να δημοσιοποιήσει τις -γνωστές, για όσους θυμούνται- απαιτήσεις του Πούτιν για επιστροφή των χρημάτων αυτών. (Καλά, εσύ τρέχα να πουλήσεις κουπόνια....) Και φυσικά θα μπορούσε να ξεκινήσει (αν ήθελε το Σύστημα) όχι μόνο μια ολόκληρη δικαστική διαδικασία για συνεχές ξέπλυμα χρήματος (που έχει παραγραφεί η "αρχή" του, όχι όμως και το "τέλος" του) άλλα ακόμα και για... κατασκοπεία σε βάρος της χώρας! Και η λάσπη θα πήγαινε σύννεφο, διακοσμημένη με ψήγματα πραγματικών και αδιαμφισβήτητων γεγονότων...
(Κάτι ανάλογο, ως προς τις οικονομικές ανάγκες του, είχε γίνει και με τον άλλο πόλο του τότε Συνασπισμού, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό: Η πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου είχε ως αποτέλεσμα τον μηδενισμό των ρουμανικών «εμβασμάτων», τα οποία -με μεσολάβηση του «εθνικού εργολάβου μας»- είχαν συνδράμει αποφασιστικά στην μέχρι τότε επιβίωση του. Που χρειαζόταν επειγόντως ρευστό για την «αυτοτροφοδότησή» του...)
Μετά από αυτή τη διάβρωση του ΣΥΝΟΛΟΥ του πολιτικού συστήματος από το δίδυμο Ζημενς/Ιντρακομ, τελείωσε και κάθε, σχεδόν, δυνατότητα άσκησης «εθνικής πολιτικής». Βλέπετε, δεν ήταν μόνο οι Γερμανοί που... «κρατούσαν τους πάντες, με τους πάντες, μεταξύ τους», αλλά και οι Αμερικάνοι: Το FBI ήταν λεπτομερώς ενημερωμένο από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τα τεκταινόμενα σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να διαχειριστεί «ομοσπονδιακά αδικήματα» της Ζιμενς, από τη στιγμή που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...(Της έριξαν, αν θυμάστε, και κάτι χοντρά πρόστιμα σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και έστειλαν και το μήνυμα: «Ξέρουμε τα πάντα, για όλους σας»!)
Για όσους θυμούνται, ήταν τότε -επί "αχυρανθρώπου" Ζολώτα- που τελείωσε ο ουσιαστικός καταγγελτικός ρόλος του ΚΚΕ. Η χώρα, στη συνέχεια, θα κατακλεβόταν από -ξεδιάντροπους, πια- μιζαδόρους που δεν θα τηρούσαν ούτε καν τα προσχήματα. Και «Το Κόμμα», ανεξήγητα, θα σιωπούσε. (Διαβάσατε στον Ριζοσπάστη, ποτέ, για κάνα σκάνδαλο, ΠΡΙΝ αυτό «σκάσει» από άλλο ΜΜΕ;). Αντ' αυτού, ο Περισσός προτίμησε να κινηθεί μουλωχτά, να σερφάρει πάνω στο συστημικό κύμα, να παίζει επενδύοντας σε «μπαταρίες» και να δέχεται Καραμανλικά δωράκια με χειραγωγημένες μετοχές. Ξέρετε τι εννοώ... Για να φτάσουμε σε εκείνη την εξευτελιστική στιγμή όπου σύσσωμο το ΚΚΕ αποχωρούσε από τη Βουλή όταν επρόκειτο να συζητηθεί (και να «εκτονωθεί», μέσω μιας στημένης διαδικασίας) το σκάνδαλο από την πώληση του δικτύου «Γερμανός» στον ΟΤΕ. 
(Κι από 'κείνες τις αρχικές μπαταρίες, φτάσαμε σήμερα σε μπαταρίες ΝΑΤΟϊκών υποβρυχίων. Ένα τσιγάρο δρόμος, που λέγαμε παλιά...Με έναν υπόνομο από κάτω του που «μούλιαζε» τον κουμπαρά ακόμα και του Άκη, μπας και ξεπλυθεί...)
Κι εσείς περιμένετε από αυτό το Εκβιαζόμενο Συστημικό Συνεταιράκι να πει «ναι, ρε, έχουμε Κατοχή!» και να μπει μπροστάρης για την Ανατροπή?
Δ.Χ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου